תוצאות סקר חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/02/2009 | 21:42 | מאת: ירון

שלום, אשתי בת 30 ובשבוע ה 17.5 (חישוב US: 18.5) ובתוצאות החלבון העוברי: A.F.P. 2.05 (ריכוז: 87.55) H.G.C 1.86 (ריכוז:32.47) uE3 0.94 (ריכוז: 1.5) סיכון סטטיסטי בשילוב גיל האשה יצא 1/1976 הרופאה כרגע המליצה על בדיקת US מכוונת בנוסף לסקירת מערכות מורחבת שנקבעה ל 17/03/09 (שבוע 23) ללא צורך במי שפיר. האם זה נכון להמתין עם הבדיקה המכוונת לשבוע ה 23 או לנסות להקבוע תור מוקדם יותר? האם ואיזה מידע יכולה בדיקת המי שפיר להוסיף ביחס לתוצאות הבדיקה?

23/02/2009 | 12:40 | מאת: ד"ר אילון לחמן

ירון שלום. נתחיל מהסוף. בדיקת מי השפיר אומרת באופן חד משמעי אם העובר בריא או חס וחלילה פגוע.ללא יחס של 1:ל-.בנוסף בדיקת מי השפיר בודקת ושוללת עוד כ-300 מומים נוספים.הסיכון שנבדק אצלכם הוא 1:1976לגבי תסמונת דאון בלבד שזוהי נחשבת תוצאה תקינה.כך שאין לחץ להקדים בדיקת העלקול רק עקב תוצאה זו. בהצלחה.

23/02/2009 | 20:07 | מאת: ירון

החשש העיקרי הוא לגבי הערך הגבוה של AFP שממה שקראנו יכול להצביע על מום בעמוד השדרה. השאלה היתה האם בדיקת העלקול אמורה לתת איזושהיא אינדיקציה לגבי זה וכן האם הבדיקה המכוונת (שאמורה לבדוק את זה) אינה מאוחרת מידי בשבוע ה 23 ? תודה על התגובה המהירה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה