תוצאות בדיקת דם LIPASE

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/02/2009 | 08:05 | מאת: טליה

שלום. אני בהריון בשבוע 29+2. מזה למעלה מחודש שאני סובלת על בסיס קבוע מכאבים-דקירות ממש מתחת לחזה בצד ימין (ממש היכן שמסתיים השד ומתחילה הבטן). הכאב מופיע כמה שעות לאחר שאני מתעוררת ומלווה אותי כל היום. יש הקלה מסויימת רק כשאני שוכבת על הצד הנגדי. באולטראסאונד שעשיתי הכל נמצא תקין. הרופא שלי שלח אותי לבדוק לחץ דם והימצאות חלבון בשתןכדי לשלול רעלת הריון והתשובות יצאו תקינות. בנוסף הוא שלח אותי לעשות בדיקות דם לתיפקודי כבד וכעת קיבלתי את התשובות: בבדיקה שנקראת LIPASE יצא לי הערך 10 בעוד שרשום כי הנורמה היא 16-36. מהיא הבדיקה הזו? מה היא בודקת ועל מה מצביעה התוצאה? יש לי תור לרופא שלי בעוד כשבוע וחצי ואז אני אראה לו את התוצאות. האם זה בסדר לחכות עד אז? תודה!

12/02/2009 | 14:01 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי זו בדיקה לתיפקוד הלבלב ושלילת דלקת בלבלב. יש בעיה רק אם זה גבוה ואצלך זה נמוך אז זה בסדר. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה