כאבי בטן שבוע 10+5

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

10/02/2009 | 21:33 | מאת: לי

שלום לפני שבוע היה לי כתמים חומים מעטים על התחתון ללא דימום זו פעם שנייה שזה קורה בשבועיים האחרונים..בפעם הראשונה בדקתי במיון והכל היה בסדר. היום בבוקר הייתה לי תחושת עילפון: סחרחורת פתאומית מלווה בתחושה שאני עומדת ליפול פתאום "ראיתי" חושך היה לי גם גל חום עם זיעה קרה והכיבה התחילה להתכווץ והיה לי רפלקס של הקאה האם זה יכול לקרות בהריון? בנוסף התחילו לי כאבי מחזור בגב התחתון וברחם שלא פוסקים ללא דימום. מה עליי לעשות? איך אני יכולה לדעת מה נורמאלי ומה דורש התיחסות מיוחדת זה הריון ראשון ועדיין לא שיתפתי אף אחד ין לי את מי לשאול ואני מודאגת שאולי אני אמורה ללכת למיון מצד שני אני לא רוצה להיות היוכונדרית... תודה רבה

11/02/2009 | 22:25 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי לי היקרה כל מה שתארת יכול להיות חלק מההריון נורמאלי אך לעיתים מעיד על בעיה. בדרך כלל אין צורך להבדק במיון אך חשוב להבדק ע"י רופא נשים במרפאה לפחות. במקביל כמובן להקפיד על מנוחה, שתייה מרובה וכו'. בדרך כלל בטרימסטר השני מרגישים כבר יותר טוב. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה