שבוע 16

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/01/2009 | 23:44 | מאת: לחוצה1

אני בת 26, הריון שני. בהריוני הראשון ילדתי לאחר רעלת הריון וניתוח קיסרי. בהריון הנוכחי, בשבוע 12, ערכתי בדיקת שקיפות עורפית נצפתה שילייה אחורית, המדדים הם: crl 46.33 mm= 11w3d hadlock גיל ממוצע: 11w3d שקיפות עורפית: nuchal translucency 1.34 mm סיכון גיל: 1:1177 סיכון 1:5353 נצפה גשר אף תקין. ממצאים אדנקסליים - לא ממצאים בדוגלס - לא (נעשתה בדיקת דם כוללת של מעבדות זר) בשבוע 16 נעשתה סקירת מערכות מוקדמת בה התגלה 2 ציסטות צוואריוות קטנות ומוקד אקוגני בחדר שמאלי. הומלץ ייעוץ גנטי לאחר חלבון עוברי וביצוע אקו לב עובר. ברצוני לדעת האם כדאי לבצע בדיקת מי שפיר לאחר כל הממצאים שנמצאו (אין לי עדיין את תשובת בדיקת החלבון עוברי הכולל).

21/01/2009 | 14:55 | מאת: ד"ר אריה שחר

שני הממצאים שנצפו יעלמו בהמשך ההריון , הבעיה שהשילוב שלהם מעלה סיכון לבעיה כרומוזומלית. את מידת הסיכון צריך לחשב בהתאם לגיל ותוצאות כל הבדיקות - זה מתבצע ביעוץ גנטי כשמחשבים את הסיכון לביעה בעובר כנגד הסיכון להפלה מבדיקת מי שפיר - ההחלטה הסופית היא שלכם - מטרת היעוץ היא לתת את הכלים להגיעה להחלטה שהכי מתאימה לכם. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה