דלקות חוזרות בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/12/2008 | 10:26 | מאת: נעמי

בת 40, שבוע 26, מתגוררת בחו"ל. לפני כחודשיים קיבלתי טיפול למה שהיה נראה כדלקת בדרכי השתן, ללא שמצאו חיידקים בשתן. הסימפטומים פחתו עם הטיפול (תכיפות רבה במתן שתן, תחושת אי התרוקנות וכאבים עזים בבטן התחתונה, ללא חום). הסימפטומים לא נעלמו לגמרי, נשארתי כאבים חלשים ותכיפות רבה. לפני 3 ימים שוב נעשתה בדיקה והפעם כן נמצאו חיידקים. קיבלתי את אותו הטיפול(Nitrofurantoïne). בנתיים הכאבים רק גוברים, ורק בעוד שבוע ילקח שתן לתרבית בגלל חג המולד. החשש שלי שאני מסתובבת חודשים עם דלקת בדרכי השתן התחתונות ושגם עכשיו היא לא נעלמת! האם יכול להגרם נזק לעובר, קראתי דברים מפחידים על עליה בסיכון לפיגור שכלי... תודה מראש על התשובה וחג שמח, נעמי

25/12/2008 | 15:41 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לנעמי שלום. הסיכון בדלקת בדכי השתן הוא לגבי לידה מוקדמת ולא פגיעה בעובר. אם מצבך מחמיר כדאי לשקול החלפת או הוספת טיפול אנטיביוטי. בהצלחה .

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה