סיבוך אחרי ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

15/12/2008 | 10:17 | מאת: מיקי

הי. אני רוצה לספר סיפור קטן שהיה לי אחרי לידה ורוצה לדעת כמה מסוכנת היא היתה עבורי - או שלא וזה שכיח או שכן והייתי צריכה לקחת יותר דברים לתשומת ליבי. לפני כמעט שנתיים ילדתי את בתי בניתוח קיסרי. זהו הניתוח הקיסרי השני. הסיבה שבא ילדתי קיסרי בלידה הראשונה היא בגלל הערכת משקל גבוה וכבר עברתי את שבוע 42. השני היתה מאותה סיבה וגם בגלל שכבר לידה אחת היתה קיסרי. סך הכל ההריונות היו בסדר גמור ולא היתה שום בעיה ושתי הבנות שלי נולדו במשקל 3700. הניתוח הראשון היה נהדר. בניתוח השני היו כמה וכמה סיבוכים. הראשון היה, שמהרגע שהוציאו לי את הקטטר, לא הצלחתי או יותר נכון פשוט לא יצא לי הפיפי (סליחה). בימים שאחר כך פשוט היו לי כאבי תופת כשהיה לי צורך ללכת לשירותים ובסוף זה עבר אחרי משהו כמו שבועיים. אמרתי להם את זה בבית חולים, לא ייחסו כל כך מחשבה לכאבים ואמרו לי לשתות הרבה מים. דבר שני, כשיצאתי מבית החולים, התפרים היו מאוד לחים ודביקים. הבטן שלי קצת כיסתה את איזור הניתוח ולא נתנה לו אויר. הרופא שם אמר לי להרים את עור הבטן עם דבק רחב. זה לא עזר. הפצע תמיד הפריש והיה לח ודימם. עד שהלכתי לאיזה רופא חכם שאמר לי פשוט לייבש עם פן אחרי המקלחת, וזה מה שעזר. הדבר הנוסף והחמור ביותר הוא, שבזמן שהייתי באשפוז אחרי הלידה, לא דיממתי כל כך. אמרתי כמה פעמים שם לאחיות שנראה לי לא סביר כמות הדם שיורדת לי. הם אמרו שזה בסדר ושזה אופייני לאחרי ניתוח קיסרי. אמרתי להם שוב שאחרי הלידה הראשונה היה לי יותר דימום ושוב, לא סביר שאהיה אחרי לידה עם תחבושת דקיקה. יומיים אחרי שהתשתחררתי מבית החולים, דיממתי בצורה קשה מאוד בבית. בסוף הגעתי כמובן לחדר מיון ושם נתנו לי זריקה לכיווץ הרחם. ואז ביומיים שאחר כך התחיל לי דימום של אחרי לידה אמיתי. הדם פשוט נשאר בפנים ולא יצא ואני זוכרת גם שבזמן הניתוח היתהל הם בעיה שלא התכווץ הרחם והם הוסיפו לי עוד חומר - כנראה פה מקור הבעיה. השאלה שלי היא, כמה חמור מה שקרה לי והאם היו יכולים להיות סיבוכים קשים יותר כתוצאה מזה שכל הדם נשאר בפנים? אני ממש מוטרדת מזה ולא התאוששתי נפשית מהתקופה הזו אז החלטתי לקום ולשאול שאלות. מתישהו ארצה להיכנס שוב להריון ואין לי מושג איך אתגבר על הפחדים. תודה, מיקי

15/12/2008 | 16:45 | מאת: ד"ר אריה שחר

מבין את החששות מהריון נוסף לקראת הלידה הבאה ספרי לרופאים את החששות ונתחיס בהתאם בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה