גרידא בפעם השנייה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

03/12/2008 | 14:10 | מאת: שרית

יש לי ילד בן 3 ומאז נכנסתי להריון פעמיים ובשני המקרים נאלצתי לעבור גרידא. בהריון השני באולטרסאונד בשבוע 9 ו- 4 ימים לא היה דופק ונאלצתי לעבור גרידא. בהריון האחרון בשבוע 6 וכמה ימים כמעט 7 היו שני שקי הריון ריקים ושוב אותו הסיפור. השאלה שלי האם ישנן בדיקות שאפשר לעבור בשלב זה על-מנת לבדוק ולמנוע את הפעם השלישית. יש לציין שאני בת 34 ואין לי כוח ואנרגיות לעבור את זה שוב. הדבר היחיד שאני סובלת ממנו זה דלקות חוזרות בשתן והרגשת צריבה. האם יש קשר? מדוע מחכים לפעם השלישית ולא בודקים? מה כן אפשר לעשות ? תודה....!

04/12/2008 | 00:48 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי שרית אין קשר קרוב לודאי לדלקות בשתן. מקובל להמתין בבירור לשלוש הפלות ברצף שכן שתי הפלות הן מאד שכיחות ולרוב אין שום ממצא מסביר בבירור. יש מספר בדיקות שעוברים לבירור הפלות חוזרות כולל קרישיות יתר, מבנה הרחם ובדיקות גנטיות. הנ"ל יקרות ולא תמיד נעימות ולכן כדאי לבצע בזמן המתאים. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה