חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/12/2008 | 19:35 | מאת: ש.

תוצאות חלבון עוברי : גיל במועד הלידה 33.3 הבדיקה חושבה על פי 17 שבועות מלאים נעשתה ב- 20.11 - וסת אחרונה 25.7.08 afp mom- 0.64 iu/ml- 26.2 hcg mom-1.28 iu/ml-32.6 u-e3 mom-0.83 ng/ml-0.98 הסיכון לתסמונת דאון במועד הלידה לפי גיל והבדיקות - 1:398 לפי הגיל בלבד- 1:542 אינני מבינה את תוצאות הבדיקות. האם זוהי תוצאה תקינה? האם בתוצאה כזו מומלץ לעבור בדיקת מי שפיר? האם בתוצאה כזו יש מימון של הקופה בבדיקת מי השפיר? אודה לתשובה כמה שיותר ברורה ומפורטת. תודה ש

02/12/2008 | 23:33 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום ש התוצאה אומרת שהסיכוי שלך ללדת ילד עם תסמונת דאון היא סביב רבע אחוז שזה נמוך מאד. הסיכון להפלה במקרה של דיקור מי שפיר היא סביב חצי אחוז ולכן אין אינדיקציה לביצוע הבדיקה והקופה לא מכסה. כמובן שאין תוצאה תקינה או לא אלא רק סטטיסטיקה. אם את בכל זאת בוחרת לבצע דיקור בשל סיכון של רבע אחוז זו זכותך אך עליך לממן הבדיקה ולהבין סיכוניה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה