זרוז לידה בסכרת הריונית- המשך שאלתי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/11/2008 | 22:58 | מאת: גלית- המשך השאלה

שאלתי-1. האם זה נכון? ובאיזה שכיחות זה קורה? האם יתכן קרע ברחם מזירוז גם בלידה שלישית או רביעית? 2. מה הסיכון ברקע ברחם ואיך מטפלים בו? (ניתוח?) 3.האם חייבים לזרז לידה עקב סכרת הריונית מאוזנת ביום התאריך המשוער, או שניתן להמתין ללידה טיבעית עוד שבוע-שבועיים(במידה ומצב עובר תקין ומשקל כ-3.5 קג)?

זרוז יכול לגרום קרע ברחם והסיכון עולה עם מספר הלידות וגם אם היה ניתוח קיסרי בעבר הסיכון בקרע הוא ירידה באספקת החמצן לעובר וגם דימום מסכן חיים לאם הטיפול ניתוח לכריתת רחם ובמקרים מיוחדים תפירת הקרע בלבד אם כל המעקב תקין והסכרת אכן מאוזנת היטב בדייטה בלבד ניתן להמתין עד שבוע 41 אך לא מעבר לכך

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה