תרופות בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

16/11/2008 | 14:10 | מאת: א.

לפרופ' חלק האם אפשר לקחת בהריון רסיטל ואלפרוקס? תודה

אלפרוקס הינה תרופה ממשפחת הבנזודיאזפינים ומחייבת זהירות רבה בשימוש. בכל מקרה שימוש קצר מועד ורצוי להמנע בהריון רסיטל (ציטאלופראם) היא תרופה נוגדת דיכאון, ממשפחת חוסמי הספיגה החוזרת של סרוטונין. התרופה מסווגת בקטגוריה C בהריון, כלומר, היא נמצאת בין התרופות שמחקרים בבעלי חיים הראו שהיא גורמת נזקים

רסיטל (ציטאלופראם) היא תרופה נוגדת דיכאון, ממשפחת חוסמי הספיגה החוזרת של סרוטונין. התרופה מסווגת בקטגוריה C בהריון, כלומר, היא נמצאת בין התרופות שמחקרים בבעלי חיים הראו שהיא גורמת נזקים ומומים עובריים, אולם בבני אדם לא נערכו די מחקרים. על כן יש לשקול את הצורך מול הסיכון שבנטילת התרופה, ועל כך עלייך

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה