נזק מוחי לעובר?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/09/2008 | 12:04 | מאת: אלמונית

שלום, אחותי בחודש 3 להריונה, בימיה הראשונים היא נטלה אנטיביוטיקה למניעת אלרגיה (פריחה שהתפשה לה על כל הגוף) אני יודעת שהמינון היה גבוה ואף לא עזר לאלרגיה. לאחר מכן נודע לה שהיא בהריון, האם יש סיכוי שהאנטיביוטיקה פגעה בעובר? האם ניתן לגלות את זה עוד בשלבים מוקדמים או בכלל?

אחותך צריכה לפנות למכון לתרופות בהריון בבלינסון ולאמר באופן מדויק - סוג האנטיביוטיקה ומועד הלקיחה ביחס לגיל ההריון

14/09/2008 | 10:37 | מאת: אלמונית

ד"ר חיים דוד שלום, ראשית, תודה על התגובה המהירה. סוג האנטיביוטיקה הוא צפורל במינון 2000 מ"ג. אחותי נטלה את האנטיביוטיקה בימיה הראשונים של ההריון, היא כלל לא ידעה שהיא בהריון ובוודאי גם הרופאה שנתנה לה את המרשם לא ידעה. בין שבוע ראשון עד שני להריון. תודה רבה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה