סקירת מערכות מוקדמת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

03/09/2008 | 01:13 | מאת: תמר

אני גרה בקנדה, וכאן מקובל לבצע סקירת מערכות אחת בשבוע 19. אני מתלבטת אם לטוס לארה"ב ולבצע סקירה מוקדמת אצל מומחה ישראלי בשבוע 15. אני מתכוונת לעשות מי שפיר בכל מקרה בשבוע 17 בשל הגיל . רופא הנשים טוען שגם בשבוע 19, במקרה של מומים בעובר, ניתן לבצע גרידה ולא לידה מוקדמת. אני מעדיפה להמנע מלידה מוקד

03/09/2008 | 01:15 | מאת: תמר

אני מעדיפה להמנע מלידה מוקדמת במידת האפשר, כיוון שהלידה הנוכחית תהיה קיסרי, עקב קיסריים קודמים. במקרה הזה, מה היתרונות של הסקירה מוקדמת? האם ישנם מומים שניתן לזהות בשבוע 15 שלא רואים אח"כ בשבוע 19? להזכיר, מי שפיר אבצע ללא קשר לתוצאות הסריקה.

04/09/2008 | 11:12 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לתמר שלום. המטרה של הסקירה המוקדמת היא לגלות המומים,לא עלינו,בשלב יותר מוקדם משבוע 19.זה לא שהם נעלמים אח"כ.אגב את בודאי יודעת שבבדיקת מי השפיר ניתן לבצע בדיקה מהירה ולקבל תשובה לגבי המומים העיקרים בתוך 24 שעות. ד"ש לקנדה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה