טיסה ארוכה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/09/2008 | 21:47 | מאת: שובל

שלום\ אני מתגוררת בחו"ל ואמורה לבוא בעוד כחודש לביקור בארץ, כשאהיה בשבוע 25 לשבועיים מדובר על 2 טיסות, הראשונה 10 שעות, הפסקה וטיסת המשך של 4 שעות. רציתי לשאול אם זה בסדר לטוס כ"כ שעות בהריון, או שיש איזשהיא סכנה בכך? האם אין שום סיכון לעובר? בנוסף, ההריון הזה תקין אך בהריון הקודם, לפני כ7 שנים, ילדתי בשבוע 35, זה משנה?

04/09/2008 | 11:00 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לשובל שלום. הסכנה בטיסה ארוכה היא בהוצרות קרישי דם ברגליים עקב השילוב של הריון וישיבה ממושכת.האמת שלטוס פעמיים בשבועיים טיסות כאלה ארוכות נראה לי מעט בעייתי.התיעצי עם רופאך לגבי גרביים אלסטיות לטיסה וכן את חייבת לפחות אחת לשעתיים לקום וללכת במטוס .אם קיימת נטיה לקרישיות יתר יש לקחת תרופות לפני הטיס

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה