לחץ דם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/04/2007 | 13:17 | מאת: ימית

אני בשבוע 36+ ולחץ דם שלי הוא 135/69 האם זה תקין? או שיש חשש לדאגה כמו רעלת הריון וכאלה? כי אני קצת לחוצה. תודה

12/04/2007 | 20:44 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום ימית לחץ הדם שלך נחשב לתקין אלא אם יש שתי מדידות נפרדות במנוחה בהפרש של מספר שעות המראות 140/90 ומעלה. סימנים נוספים לרעלת הריון המצריכים בדיקת רופא כוללים כאבי ראש, טישטוש ראייה וכאבי בטן עליונה. כל זמן שאת מרגישה טוב, מרגישה תנועות עובר, אין סימני לידה או סימנים חשודים אחרים כפי שתארתי ולחצי הדם שלך תקינים, אין סיבה לדאגה. בברכת לידה קלה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה