הריון עודף

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

06/06/2007 | 13:17 | מאת: מיטל

היי! היום הייתי בבדיקת מעקב בבית החולים כי אני בשבוע 40 +5 ימים והערכת המשקל הייתה 3.700 אמרו לי להגיע ביום שישי לבדיקת מעקב נוספת. האם ייתכן שהעובר יגדל ויגדל (כי יחכו עד שבוע 42)ויאלצו להכניס אותי לניתוח קיסרי? מדוע לא ניתן לקבל עדיין זירוז?אשמח לקבל תשובה בהקדם(כמו תמיד) תודה רבה ויום טוב !

06/06/2007 | 21:11 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי מיטל לא קל להגיע לשבוע 40+ בחודשי הקיץ החמים. ואולם אם הכל בסדר אין סיבה להתערב לפני שבוע 41 ובחלק מבתי החולים שבוע 42. את תהיי בשבוע 41 בעוד יומיים כך שנראה לי שניתן יהיה להתחיל תהליך של זירוז בהנחה שגיל ההריון מדוייק. זיכרי שגם זירוז עלול להמשך מספר ימים. צריך הרבה סבלנות. העובדה שהתינוק גדל וגדל כלשונך אינה סיבה לזירוז. להיפך. הדבר נבדק באינספור מחקרים ונמצא כי דווקא אלה שעברו זירוז בדיוק מהסיבה הזו, עברו יותר ניתוחים קיסריים לעומת הקבוצה בה לא התערבו והמתינו ללידה עצמונית. בהצלחה מיטל, זה מתקרב...

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה