הריון - שבוע 26

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

03/06/2007 | 14:16 | מאת: שולה

שלום . אני בשבוע 26 . מזה כשבועיים אני סובלת לעיתים מכאב חד בבטן מצד ימין . הכאב מופיע אחרי הליכה קצרה אך לא תמיד הוא מופיע . אם אני מתיישבת אז הכאב נעלם בהדרגה . בנוסף לאחרונה אני מתעוררת עם יד ימין רדומה (זה קורה בערך 3-4 פעמים בשבוע ) . מזה יומיים התחילה נפיחות בקרסול וכאבי רגליים קשים מאוד אחרי עמידה ממושכת . עוד תופעה שאני חווה היא רגל שמאל נתפסת באמצע הלילה או בבוקר כשאני קמה . תופעה אחרונה מלווה בכאב עמוק ברגל . האם כל התופעות האלו הן נורמליות ? האם יש מקום לדאגה ? האם ניתן לעשות משהו כדי למנוע אותן ? תודה

03/06/2007 | 20:32 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום שולה. חלק מהתופעות נורמאליות כגון בצקות בגפיים והכאב ברגל שנתפסת באמצע הלילה. חלק מהתופעות לא שכיחות או יכולות להיות סימן של בעיה. כדאי להבדק. אגב לגבי הרגליים שניתפסות בלילה כדאי מיד להיעמד או לבקש מבן זוגך שילחץ על כף הרגל כך שהבהונות יופנו כלפי מעלה (לכוון הפנים). פעולות אלו מותחות את הסובך ויכולות להפחית את הכאב. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה