מספר שאלות לגבי דיקור מי שפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

11/04/2007 | 02:00 | מאת: גלי

לצערי, למרות שקיפות וסקירה מצויינות, נראה שאני לקראת בדיקת מי שפיר - עקב ציון משולב של מעבדות זר 1:15... שאלותי הן: 1. מה תקופת הסיכון להפלה שנגרמת ע"י הבדיקה? שמעתי גירסה שמדברת על יומיים-שלושה וגירסה שמדברת על שבועיים-שלושה. 2. בשל גילי אני זכאית לבדיקה חינם - האם יש הצדקה ללכת לבדיקה פרטית, או שהסיכון (1:200) אצל מומחה פרטי זהה לסיכון בבדיקה בבי"ח ציבורי? למשל - שאלת הזיהום, נסיון המדקרים. 3. האם ניתן לבצע בדיקת פיש בשלב זה (שבוע 19-20) ולקצר את זמן ההמתנה? מה הפרוצדורה? מה העלות? 4. האם מוכרים מקרים של בדיקת מי שפיר בשבוע 32 שהסתיימו בלידה לא רצויה של תינוק לא-בריא (כלומר לידה מוקדמת עקב הבדיקה שהתרחשה עוד לפני שהיתה ידועה תקינות העובר ויכלה להתבצע הפלה יזומה)? 5. האם יש עוד דבר מה שניתן לעשות, מלבד מנוחה ושתיה מרובה, על מנת למזער את הסיכון להפלה בעקבות הבדיקה? המון המון תודה!

11/04/2007 | 03:09 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום לגלי, לשאלותייך: 1. תקופת הסיכון מוגדרת כחודש אך כמובן שהסיכון הולך וקטן ככל שמתרחקים ממועד הבדיקה. 2.יש כנראה קשר בין נסיון המבצע לבין הסיכון בבדיקה אך מרבית המבצעים הן באופן פרטי והן בבתי חולים ציבוריים הינם מנוסים עם סיכון שמוערך כנראה עוד פחות מ- 1:200. אין מידע מדוייק באשר לסיכון על פי בודק. מידע מדוייק באשר למימון הבדיקה גם באופן פרטי תקבלי מקופת החולים שלך על פי הביטוח הקיים עבורך. 3.בדיקת FISH אפשרית בכל שלב של הריון ומקצרת את זמן ההמתנה לתשובה באשר לחמישה כרומוזומים (עיקריים כולל דאון) ל- 24-48 שעות. הבדיקה בעלות התלויה במספר הגלאים אותם הינך מעוניינת לבדוק. פרטים נוספים ימסרו לך ע"י קופת החולים שלך או המכון הגנטי אליו נשלחת הבדיקה. 4. כן. יתכן שהבדיקה תוביל להתפתחות לידה או הפלה (כתלות בשבוע בו הבדיקה מתבצעת) עוד טרם קבלת התשובה אך הסיכוי לכך נמוך. 5. מנוחה, שתיה מרובה ופניה לבדיקה בכל תלונה או הופעת סימן חריג כמו עליית חום צירים דימום או ירידת מים. אל תהססי לפנות לבדיקה בכל ספק. הערה אחרונה: קיימת אפשרות לדחות את הבדיקה לשבוע 32 - LATE AMNIOCENTESIS ובכך , באם מתפתחת לידה מדובר בתינוק יחסית בשל, התייעצי עם הרופא שלך לגבי האפשרות הזו על יתרונותיה וחסרונותיה. בהצלחה.

12/04/2007 | 00:03 | מאת: גלי

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה