cmv

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

29/05/2007 | 21:12 | מאת: שגית

אני בשבוע העשירי להריון. בבדיקת דם שעשיתי (בעקבות חולשה רצינית) התגלה cmv חיובי נמוך. הרופא המטפל הפנה אותי למעקב למרפאת בר סיכון. מה המשמעות של חיידק / וירוס זה ואיזה השלכות יכולות להיות לו על העובר ? בתודה מראש.

30/05/2007 | 13:45 | מאת: ד"ר אריה שחר

שגית שלום בתשובה לשאלתך- CMV הינו וירוס שאם חולים בהריון יכול לגרום לפגיעה קשה בעובר כולל פיגור שיכלי. יש לעשות כל מאמץ לשלול את המחלה ע"י בדיקות חוזרות , בדיקת AVIDITY בדיקת שתן לנוכחות הוירוס , ובמקרה הצורך גם בדיקת מי שפיר מקווה שהתוצאה שלילית בהצלחה

30/05/2007 | 18:13 | מאת: שגית

תודה רבה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה