דימום מתמשך בשליש הראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/05/2007 | 16:01 | מאת: DADI

שלום, אני בת כ-40, לאחר שתי לידות תקינות בעבר, ואחרי גרידה (שבוע 12) לפני כ- 7 חודשים. כעת עוד פעם בהריון בתחילת שבוע 10 (לפי ת.ו.א.). לפני שבועיים החלו מופיעים כתמי דימום וגינלי בצורה בלתי סדירה: יומיים כן יום לא וכדומה, פעם ממש זעיר ופעם מספר טיפות ניכר. הדימום לא מלווה בכאבים, אך ממשיך כך כבר שבועיים, וזה משגע אותי. בבדיקת הרופא לפני כשבוע נמצא שמקור הדימום בתוך הרחם ולא מצואר הרחם. אח"כ באולטרה סאונד לפני כמה ימים הודגם עובר בגודל תקין ועם דופק. באולטרה סאונד לא נראה מקור הדימום או איזור של דימום. איך זה? הרופא טוען שכנראה מקור הדימום בהיפרדות מסויימת של השלייה מדופן הרחם אך אין לדעת בוודאות. כמו כן, שאי אפשר להעריך את סיכויי ההריון או למנוע הפלה, ויש רק לעקוב באלטרה סאונד שבועי אחר העובר. מבקשים לקבל דעתכם לגבי: - מקור אפשרי לדימום: מדוע לא רואים בUS? - סיכוי לידה מול הפלה? - האם אין בדיקות או טיפולים אפשריים לאיתור מקור הדימום? מה עם שלילת דלקת? האם נכון שחוסר הורמונים יכול לגרום לכך?? האם יש יתרון כלשהו בשמירת הריון - הישארות במיטה כל היום? תודה

שלום הרופא שלך צודק סיכויי הפלה במצב שלך כ - 50% מקור הדימום בדר"כ הפרדות קרומי ההריון - אזור קטן ברוב המקרים לא רואים זאת וטוב שכך , אחרת - אם היו רואים זה אומר שאזור ההפרדות גדול והסיכון עולה אין מדובר בדלקת כלל בשבוע 10 ההורמונים מסופקים כבר על ידי השליה ולכן אין מקום לאיבחון - חוסר הורמונים שמחייב טיפול הורמונלי חיצוני מנוחה מוחלטת לא תיפתור את הבעיה אך מנוחה וחוסר מאמץ כולל חוסר יחסים יכולים לתרום לחוסר החמרת המצב

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה