שבועות ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

09/04/2007 | 19:58 | מאת: סיגל

אני קצת מבולבלת לגבי שבועות ההריון,אני בשבוע 13 ,בטיפת חלב כבר אומרים שאני בחודש רביעי,לעומת טבלאות אחרים באינטרנט המעידים שאני עדיין בחודש שלישי.? אז באיזה חודש אני?ומאיזה שבוע כבר פג הסיכון והחשש ? בברכת חג שמח סיגל

09/04/2007 | 21:55 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי סיגל חג שמח אנחנו הרופאים מעדיפים לספור בשבועות למרות שמרבית האוכלוסיה עדיין מתיחסת לחודשי ההריון ולא לשבועות. מס' שבועות ההריון נספר מהיום הראשון של הוסת האחרון אותו קיבלת לפני ההריון. כל חודש הינו ארבעה וחצי שבועות לפיכך שבוע 13 הינו סוף החודש השלישי. שבוע 14 הינו תחילת החודש הרביעי להריון. בכל מקרה לצורך קביעת המועד לבדיקות השונות ותאריך הלידה המשוער השבועות הם החשובים ולא החודשים. באשר לסיכון ולחשש - הוא הרי לא נעלם גם כאשר התינוק כבר נולד אבל אם התכוונת להפלה בשליש ראשון של הריון, בד"כ בשבוע 13-14 הסיכון יורד באופן משמעותי. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה