לחוצה אשמח למענה סקר שליש ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/11/2016 | 22:15 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 36, קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם לסקר שליש ראשון. בשורה התחתונה נראה שהתוצאות טובות מאד. מה שצד את עיני הוא ערך papp a מאד גבוה. אני יודעת שערך נמוך זה לא תקין אבל מה המשמעות של ערך גבוה אם בכלל קיימת משמעות? התוצאות: גיל ההריון לחשוב הסיכון :11+4 papp a- ריכוז - 12186 mul mom- 6.93 (turncated to 3 mom in risk caculation) free bhcg- 29.8 ng/ml 0.69 mom nt- 0.9 mm , 0.88 mom סיכון לפי גיל- 1-280 סיכון משוקלל לתסמונת דאון- 1:10000 סיכון משקולל לטריזומיה 18- 1:10000 בכל מקרה בכוונתי לבצע מי שפיר בשל הגיל- מה שמטריד אותי האם ערך זה (6.93)יכול להצביע על משהו שלא ניתן לגלותו בבדיקת מי שפיר? תודה

03/11/2016 | 13:32 | מאת: ד"ר ליבנה שפט הלר

רמה גבוהה של papp-a לא קשורה לבעיות כלשהן בעובר . בדקתי גם חומר עדכני - אין עם זה בעיה . אם שאר הפרמטרים תקינים והשקלול תקין, אין דאגה .

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה