חיידק

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

18/08/2014 | 16:55 | מאת: שלי

שלום, בשל תדירות רבה של מתן שתן (פעמיים בשעה בממוצע) וכאבי בטן נערכה לי בדיקת שתן. אני רואה כי יש לי חיידק ואני ממש מוטרדת, כי לא היתה לי צריבה וחשבתי שמתן השתן זה בשל ההריון. אני בשבוע 14. 1. האם חוסר הטיפול במשך כשבועיים מסוכן? 2. קיבלתי אונגומנטין למשך שבוע , פעמיים ביום. זה טיפול מתאים? 3. מה מקור החיידק הזה? כיצד ניתן להימנע מהישנותו? תודה. URINE CULTURE CITROBACTER KOSERI 0.00 MIC SENSITIVITY AUGMENTIN 8 S CIPROGIS <=0.25 S ZINNAT >=64 R CEFOXITIN 8 S CEPHALEXIN >=64 R CEFTRIAXONE 4 S ERTAPENEM <=0.5 S NITROFURAN 64 I FOSFOMYCIN <=16 S GENTAMYCIN <=1 S RESPRIM <=20 S URINE CULTURE COUNT 10E5 CFU/ML SG 1.01 SG LEUCOCYTES UR. 25.00 LEUK./UL NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 7.00 PROTEINE UR NEGATIVE GLUCOSE URINE NORMAL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES NEGATIVE

19/08/2014 | 00:07 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

במידה ולא פיתחת חום או זיהום מפושט בתקופה שבה לא טופלת - אין נגרם נזק כלשהו אוגמנטין טיפול מתאים מקור החיידק במערכת העיכול ובחיידקים הנמצאים באזור הפות מניעה : אין הרבה מה לעשות מלבד אולי הקפדה על שתייה מרובה. נשים בהריון נתונות בסיכון מוגבר לדלקות בדרכי השתן וזה בשל מספר שינויים העוברים על הגוף במהלך ההריון.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה