צירים ארוכים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

23/04/2014 | 21:55 | מאת: רעות

ביקורת שגרתית אצל הרופא המטפל נצפו במוניטור צירים ארוכים מאוד של כ-4 דק' שבה הבטן מתקשה. לא כואב, בעיקר מציק וקצת מקשה על הנשימה. לפעמים יש לי צירים כאלו קצרים יותר. הרופא שלח אותי למיון ושם לא התרשמו מבעיה כלשהי, כמובן שבדקו מוניטור וUS. מה יכולים הצירים הללו להעיד? האם זה תקין? אם לא, מה עושים? אני בשבוע 38..

28/04/2014 | 23:54 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

אני מניחה שמדובר במה שנקרא "צירים מדומים" או ברקסטון היקס. במידה ומוניטור תקין, אולטראסאונד תקין וללא ממצא חריג בבדיקה לדעתי אין מקום להלחץ, מדובר בממצא פזיולוגי.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה