הריון וחגורת גב

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

13/05/2007 | 12:45 | מאת: שרית

שלום רב, הנני בשבוע 16 להריוני, לפני שבוע לערך ניגשתי לאורטופד לאחר כאבי גב תחתון חזקים וגב תפוס עם נטיה לצד ימין. הרינ לציין כי בעבר לפני ההריון סבלתי גם מכאבים אלו והגב נתפס לפני כשנתיים לערך וקיבלתי זריקה לשחרור הגב. האורטופד המליץ על רכישת חגורת גב להריון מטריניטי של חברת אוריאל. שאלתי האם למרות שע"ג האריזה יש המלצה לשימוש החל מחודש שישי, אין בעיה עם השימוש בחגורה בחודש רביעי שבו אני מצויה כיום? האם אין לחץ על הבטן וכיוצ"ב? תודה מראש על התשובה

שרית שלום, כאבי הגב בהריון נובעים בד"כ מגדילה של הבטן ושינוי זוית עמוד שדרה מותני בכדי לשמור על היציבות (לורדוזיס ). לחגורת גב בהריון אין משמעות ואינה עוזרת בד"כ למעט עזרה בתחושה סובייקטיבית של לחץ על הגב ולכן חגורת גב אינה מומלצת בהריון. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה