בדיקת דם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/07/2013 | 16:44 | מאת: אור

אני בת 37, הריון שלישי. 2 הריונות ראשונים תקינים, 2 הריונות שלאחריהם אשר הסתיימו בהפלה עקב חוסר דופק בשלב מוקדם. כעת אני בהריון בשבוע 16, סקירה תקינה ושקיפות עורפית תקינה (שקיפות בדם:1:10000, שקיפות אולטרסאונד: 1:1200 ) השבוע אעשה בדיקת חלבון עוברי, אני מתלבטת האם לעשות בדיקת מי שפיר, האם כדאי לעשות את בדיקת הדם החדשה? האם בגילי למרות תוצאות אלו כדאי לעשות מי שפיר? אני מאוד חוששת מן הבדיקה אך מבחינה רציונלית מה עלי לעשות?

בגילך מומלץ מאד לבצע בדיקה כרומוזומלית כלשהיא או מי שפיר או בדיקת דם, בדיקת הדם היא בעלות של כ - 4000 ש, לגבי מי שפיר מנסיוני של כ- 20 שנה של ביצוע מי שפיר- הבדיקה יחסית פשוטה וכאב מינמלי גם תופכות הלוואי בשכיחות מאד נמוכה, ההחלטה בידך

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה