מצג עכוז וירידה בתנועות עובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/10/2012 | 20:41 | מאת: שיר

אני בשבוע 34. בשבוע האחרון חשבתי ירידה בתנועות העובר. אם קודם לכן לא הייתי יכולה לישון על הצדדים ועכשיו אני לא מרגישה תנועות כאשר אני שוכבת על הצדדים. מאחר ועדיין הרגשתי תנועות ניגשתי לרופא רק לאחר כשבוע והוא בדק ומצא שהעובר התהפך למצג עכוז (עד לאותה בדיקה העובר היה במצג ראש כל הזמן). האם העובדה שהעובר במצג עכוז יכולה להסביר את הירידה בתנועות? האם זה תקין שאני לא מרגישה תנועות בשכיבה על הצד ורק בשכיבה על הגב? האם יש סיכוי שהעובר יתהפך בעצמו למצג שהיה בו קודם? אודה על תשובותיכם.

16/10/2012 | 00:02 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

עניין תחושת התנועות הוא עניין סובייקטיבי לחלוטין, לדעתי אין קשר למצג העובר עדיין קיים סיכוי שהעובר יתהפך לראש אך הוא הולך וקטן עם ההתקדמות בשבועות ההריון

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה