אכילת פול

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/01/2012 | 12:52 | מאת: שרה

שלום, אני בשבוע 19. במשפחה שלנו יש המון מקרים של G6PD - רגישות לפול, כלומר, סיכוי מאוד גדול לעובר שלי שיהיה עם G6PD. שאלתי היא, אתמול אכלתי צלחת גדולה של פול, האם זה מהווה סיכון כלשהו לעובר במידה והוא סובל מרגישות לפול?תודהפתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה

29/01/2012 | 10:43 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

האם את בעצמך חולה ב-G6PD ? במידה ולא, לא צפויה להיות בעייה עם העובר מאחר ואת מפרקת את "החומרים הרעילים" שהעובר לא יכול לפרק אותם במידה והוא חולה ב-G6PD לא קיימים דיווחים בספרות על נזק לעובר שחולה ב-G6PD במהלך ההריון כתוצאה מחומרים שהאם צרכה. כן יש דיווחים של צהבת ביילוד החולה ב-G6PD שנגרמה כתוצאה מנטילה של תרופות האסורות ב-G6PD ע"י האם בסמוך ללידה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה