עובר נמוך באגן- המשך

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/08/2011 | 22:11 | מאת: טל

שלום, ד?ר מידן כתבת חי היום שכל עוד כל הבדיקות והסקירות תקינות טין סכנה במצג ראש ממושך. אשמח לדעת באילו מקרים מצג ראש ממושך החל משבוע 22 (היום כבר כמעט 28) יכול לנבוע מבעיה אצל העובר או קושי טכני להתהפך ומתי זה כן יכול לגרום לבעיות... לשמחתי כל הבדיקות תקינות אך בכל זאת אשמח להכיר את הסכנות שבמצג ראש ממושך. תודה רבה טל

15/08/2011 | 21:37 | מאת: ד"ר אלעד מי-דן

שלום טל כפי שהסברתי לך בתגובתי הקודמת, המושג "מצג ראש ממושך" אינו מוגדר כבעיה עוברית. ייתכן ובמקרים של מיעוט מי שפיר (שלא קיים אצלך), במומים מסויימים בראש העובר (שגם נשללו אצלך בסקירות), במומי רחמיים ובמבנה אגן אימהי צר יתרחש הדבר (דרך אגב מומים מסויימים בראש העובר דווקא יגרמו למצג עכוז). בכל מקרה זה טוב לשאול, לחקור, ללמוד (ידע הוא כוח ונחשב אף למפחית חרדה ומשכך כאבים) אך היכן שאין בעיה לא צריך לחפש אותה. המון בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה