שאלה של מתחילה...

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

26/04/2007 | 23:08 | מאת: עדי

שלום, הפסקתי לקחת גלולות לאחר 5.5 שנים. סיימתי את החבילה האחרונה בתחילת אפריל וקיבלתי מחזור ב-7.4. אני לא יודעת בוודאות אם התרחש ביוץ החודש, מכיוון שלא מדדתי חום ולא בדקתי בעזרת בדיקות ביוץ, אבל זיהיתי הפרשות דמויות חלבון של ביצה. מזה שבוע אני מרגישה כאבים בבטן התחתונה (התכווצויות). האם זו תופעה שקשורה להפסקת הגלולות, או שייתכן שמדובר בהשתרשות? תודה!

עדי שלום לאחר הפסקת גלולות יתכנו תחושות שונות כולל מיחושים וכאבים שלא קיימים בעת נטילת גלולות. הדבר נובע מעצם חזרת הגוף לפעילות הורמונלית טבעית שלו שכוללת עליה וירידה בהורמונים, תהליך הביוץ ואפשרות של הווצרות גופיף צהוב. יתכן גם הריון - השרשה אך בשלב כה מוקדם לא ניתן לדעת בוודאות , בהמשך ניתן לבדוק בדיקת בתא - הורמון ההריון ביום שבו הווסת אמור להגיע - ולא הגיע , רמת הבתא באותו יום צריכה להיות סביב 100

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה