רחם חד קרני שמאלי וביוץ משחלה ימנית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

26/11/2020 | 00:17 | מאת: אלכסה

היי בת 30+ ללא הריונות הובחנתי בצילום רחם בעלת רחם חד קרני שמאלי. עוד נאמר לי עי רופא הנשים שלי שבהיוצים שלי מתרחשים בצד ימין. והרחם מחובר לחצורה שמאל מה המשמעות שלה לגבי כניסה להריון? האם ניתן לוסת ביוצים לשחלה שמאל במקום ימים בתהליך מסוים? ובניתוח לפרוסקופיה שביצעתי לפני 6 שנים האם יתכן שלא ראו את מבנה הרחם שלי כיוון שבדוח ניתוח כתוב רחם רגיל

לגיב הלפרוסקופיה - אכן מוזר. בדרכ רואים את המבנה. מבחינת ביוצים - אין בעיה לביץ מימין ושהחצוצרה השמאלית תקלוט את ההריןו. זה קורה גם אחרי שכרותים חצוצרה מסיבות אחרות. בהצלחה!

29/11/2020 | 15:46 | מאת: אלכסה

זה מה שקורה כאשר מביצים מימין והחצוצרה הימנית לא מחוברת לרחם? הרופא נשים שלי ממש הלחיץ אותי לא הגיוני שזה יעבור בחצוצרה ימנית כאשר הרחם לא מחובר אליה?

ברחם חד קרני שמאלי אין לך חצוצרה ימנית . הביצית מימין תקלט על ידי החצוצרה השמאלית

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה