אלרגיה לאגוזים-סכנת פגיעה לעובר?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

15/06/2020 | 10:42 | מאת: רון

בוקר טוב.אני נמצאת בשבוע 20 להריון. יש לי אלרגיה ואכלתי עוגיה שהכילה אגוזים( כמובן מבלי ידעתי) . מלבד הרגשה מאד רעה שלי (פיזית) האם זה מסוכן ופוגע בעובר באיזשהי דרך ? ממש ממש מפחדת מזה. פעם ראשונה שזה קרה. תודה

26/06/2020 | 17:53 | מאת: ד"ר סוזי אוברמן פרחי

רון שלום, במידה ומדובר בתגובה אלרגית קלה אין סכנה לעובר. עם זאת במידה ומתפתחת תגובה אלרגית קשה הגורמת לתהליך דלקתי משמעותי יכולה להיות השפעה על ההריון כמו בכל תהליך דלקתי/ זיהומי אחר. רפואה שלמה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה