טסיות ו- mcv בהריון: 2 שאלות בבקשה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/05/2020 | 21:51 | מאת: יעל

שלום, אני בשבוע 32 להריון. 2 שאלות ברשותך: 1. לאורך השנים לא היתה לי בעיה בטסיות, הן היו תמיד בנורמה. עם זאת, מאמצע ההריון הנוכחי הן במגמת ירידה. בבדיקת הדם האחרונה היה הערך הכי נמוך - 142. הטווח הוא 150-450. אני חוששת שחלילה ירדו עוד. האם מצב זה תקין? והאם ערך זה יכול למנוע ממני לקבל אפידורל בלידה? 2. האם ערך MCV מוגבר (+100) זה מצב אופייני להריון? תודה רבה!

05/06/2020 | 09:03 | מאת: ד"ר ליבנה שפט-הלר

רמת טסיות 140 אלף מאפשרת אפידורל . כדאי לחזור על הבדיקה עוד חודש .

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה