דופן רחם קדמי דק מהרגיל

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/05/2020 | 10:09 | מאת: מורן

שבוע 24+4 כל הבדיקות תקינות למעט בדיקת סקר משולש בה יצאה תשובה מעט חריגה לעניין הורמון שלייתי. בעקבוץ התוצאה נשלחתי לבצע סקירה מכוונת לשלייה ובסקירה נאמר לי כי יש לי דופן רחם דק מהרגיל (הרופאים דיברו ביניהם שכמעט אין דופן) , אורך צוואר הרחם 44 ממ ושלייה קדמית לא נעוצה. יש לציין כי עברתי 2 לידות רגילות (לא קיסרי) והאחרונה לפני 4 שנים. שלחו אותי לבדיקה נוספת בבית חולים. מה זה אומר דופן דק מאוד ? מה ההשלכות של כזה ממצא על המשך ההיריון/הלידה?

31/05/2020 | 10:47 | מאת: ד"ר ליבנה שפט-הלר

על דופן דק מדברים בדרך כלל בהקשר של אזור הצלקת מניתוח קיסרי קודם . צאחר ולא עברת ניתוח לא ברור על מה מדובר . כדאי לפנות לסקירה בבית החולים ושם יסבירו יותר

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה