שאלה בנוגע להמטומה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/02/2020 | 13:44 | מאת: בר

היי בת 27 הריון ראשון ספונטני שבוע 7 , הופיעו ב5 ימים אחרונים הפרשות חומות אתמול היה ממש דימום חזק אדום , ניגשתי למוקד בבהלה עשו לי אולטרסאונד ראו שיש המטומה 17/12 ממ שקרובה לשק וכנראה זו הסיבה לדימום , מבחינת האולטרסאונד הכל תקין יש שק ודופק הרופא נתן לי אישור מנוחה ל3 שבועות ובנוסף 1. הרופא נתן לי אוטרוגסטן לתמיכה 200 מג ביום 100 בבוקר 100 בערב הוא ציין לקחת דרך הפה בגלל שיש דימום מהנרתיק אז אם אכניס משם זה לא יספג טוב , בעלון למשתמש והרוקח אמר לי שבהריון שמים בנרתיק ולא בפה כי מהפה זה לא נספג טוב מה דעתך מאיפה צריך לקחת? 2. מה משמעות ההמטומה מבחינת המשך הדימומים ? היום לדוגמא יש דימום חום קצת פחות בכמות של אתמול .. האם זה תקין ? מתי צריך שוב להבדק ? אני כבר מבולבלת מצד אחד לא יודעת אם זה נכון לרוץ כל פעם לאולטרסאונד מצד שני אני די חוששת לעובר אודה לתשובתך

1. בנוגע לאוטרוגסטן יש וויכוח אם בכלל צריך. ובדרכ פעם ביום 200 זה המינון. ניתן לקחת גם וגם אך עדיף נרתיקית. אבלשוב - בדרכ אין בכך צורך כלל 2. ההמטומה לרוב תיספג - והביטוי של זה הוא דימום לסירוגין חום/אדום. גשי להיבדק בעוד שובעייים.

25/02/2020 | 13:59 | מאת: בר

היי תודה על התשובה המהירה!! גם אם אקח זה לא מזיק נכון אוטרגוסטרון ? יכול רק להועיל ? בנוסף זאת אומרת אין מה להתרגש מכל דימום חום ?כמובן לא בכמויות גדולות

25/02/2020 | 14:02 | מאת: בר

אגב מבחינת שכיבה במנוחה עם המטומה יש משמעות איך נחים ? אפשר לשכב על הצד ? אפשר לקפל רגליים או רק על הגב?

את יכולה לקחת, ולא להתרגש כי הדימום הוא תופעה סבירה בנוכחות המטומה - אבל בדימום כבד יש צורך להיבדק כמובן. אין משמעות לתנוחה. את יכולה לשכב איך שבא לך

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה