הריון ראשון מחיקה ופתיחה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

03/02/2020 | 23:24 | מאת: חן

היי, בת 26 הריון ראשון שבוע 36+1 בשבוע 35+5 הייתי בבית חולים עקב דימום לאחר יחסים שהשתפר.וכשמתמחה בדקה אותי ובדקה פתיחה וכו ירד לי כמות דם גדולה.(הרגשתי שממש פצעה אותי) משערים שזה מצוואר הרחם ולא מההריון בכל אופן נשארתי להשגחה כדי לא לקחת סיכון .והדימום פסק. עשו לי מוניטור יצא תקין.ובפעם הראשונה היו צירים ובפעם השנייה לא היו. כשהמתמחה בדקה היא אמרה שיש מחיקה של 50 % ופתיחה של בין חצי סנטימ ל1 סנטימ. אני מרגישה התקשויות כאלה כל שעה בערך כבר כמה זמן בכלל לא ידעתי וחשבתי שזה הצירונים שמדברים עליהם שמרגישים בשבועות האלו. השאלה שלי האם לפי הנתונים רוב הסיכויים שאלד לפני שבוע 40?! האם עקב הנתונים(פתיחה חצי סנטימ ומחיקה 50) אני צריכה לנוח ולהשאר בבית?

שלום חן ראשית לא סביר שיש קשר בין היוהת מתמחה לתוצאה - בדיקה בנוכחות צוואר אחורי יכולה לדרום לדימום קל בשבועת האלה לעניינו- אין דרך לנבא מתי תלדי. התנאים האלו יכולים להימשך גם עד שבוע 40 ויותר.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה