שלשולים ריריים וחום בשבוע 16

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

26/01/2020 | 09:23 | מאת: עדי

שלום, בהריון בשבוע 16. מזה יומיים חום עד 38. במהלך הערב הראשון הופיעו גם שלשולים ריריים וכאבי בטן. מאחר והיה סופ"ש, מיד במוצאי שבת פניתי למוקד. שם הרופא, לאחר שיחה עמי, העריך שייתכן ויש דלקת. רשם מוקסיפן פורטה 3 פעמים ביום לשבוע. אמר שאין צורך בדיקות דם או תרבית. באותו ערב התחלתי ליטול את התרופה. 1. האם להערכתם הטיפול שניתן לי נכון? 2. במידה ומדובר בחיידק כלשהו(סלמונלה, שיגלה וכד')- האם מצב זה מסוכן לעובר? לציין כי אני מקפידה מאד על שתיה מרובה. תודה רבה!

קשה להעריך בדיעבד. וזה תלוי במצבך כיום. חום ושלשול מצריכים תרביות דם ויפול בהתאם וזיהוי של החיידק אם אכן יש כזה. יתרה מכך יש חובת דיווח למשרד הבריאות במקרים של חיידקים מסוימים. אם עדיין יש חום גשי להיבדק ולבצע תרביות בהתאם.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה