בדיקת קרשיות יתר כן או לא

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/12/2019 | 03:00 | מאת: מיכל

Iugr שני כלי דם בחבל הטבור וקרשיות יתר שלום, אני בת 38 ילדתי לפני כחמישה חודשים תינוקת שהיתה מאובחנת late iugr. במשך חודש לפני הלידה עברתי הרבה בדיקות וכל רופא שבדק תלה את הסיבה בגלל שהיו שני כלי דם בחבל הטבור..אחרי הלידה ראו שהשלייה היתה ממש קטנה וכמובן ראו את שני כלי הדם..התינוקת ב"ה בריאה ושלמה ונולדה בסביבות שני קילו..הייתי השבוע אצל רופאת נשים שטענה שיש צורך לבדוק קרשיות יתר..השאלה האם באמת יש הצדקה לכך? הבדיקה רק בעוד כמעט חודש וכך גם התוצאות..האם מצדיק לעכב היריון הבא? אני לא בת 20...תודה רבה!

2 כל"ד אכן עומדים בקורלציה לעוברים קטנים. אין יסהב לברר קרישיות מלאה רק על בסיס זה. יש אפשרות לבצע בדיקות APLA ובכל מקרה את לא צריכה לעכב הריון בגללן.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה