אורך צוואר הרחם בשבוע 18

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/10/2019 | 09:42 | מאת: חילה

היי בהריון שלישי שבוע 18 באולטרסאונד נמדד צוואר הרחם ואורכו בין 25 ל- 28 מ"מ. בעבר שלי לידה מוקדמת שבוע 34, שהחלה בירידת מים, כנראה בגלל ריבוי קיצוני של מי שפיר שהיה. אני לוקחת אוטרגוסטן וגינלית החל משבוע 12. מה המצב שלי- זה הולך שוב ללידה מוקדמת? יש משהו לעשות כדי למנוע?

את מטופלת היטב, למעשה את אמורה לקבל זריקה אחת לקבוע אבל אם התחלת בנרות המשיכי אותם. אין לדעת האם את בדרך ללידה מוקדמת. כרגע צריך רק לעקוב. סהכ זו מדידה תקינה ואלמלא הרקע שלך לא היית מקבלת טיפול על מדידה כזו.

29/10/2019 | 14:21 | מאת: חילה

למעשה הבדיקה הזו הייתה על הבוקר כאשר יום קודם עבדתי קשה מאד ולא שתיתי מספיק. נקבע לי אולטרסאונד נוסף שבוע אחר כך. האם אפשר לתלות את הקיצור בסיבות האלה?

זה לא נחשב קיצור. וקשה להראות קשר סיבתי בין מה שתארת למדידה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה