חיסונים ודילמות בנושא

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/10/2019 | 00:30 | מאת: טוי

האם חיסון משולש לשעלת- טטנוס- דיפתריה לפני שנתיים וחצי לקראת נסיעה למזרח יכול להגן כעת בזמן הריון? אני מאוד חוששת מהחיסון. ידוע כי חיסון לשעלת בפני עצמו עלול להיות לא יעיל ואף מזיק, אך מחלת השעלת מפחידה ביותר. בנוסף קיבלתי לא מעט חיסונים טטנוס בשנים האחרונות- הרבה מעבר להמלצה הכללית של משרד הבריאות, עקב נסיעות לחו"ל. ובחיסון האחרון היו לי תגובות נוירולוגיות וכאבים חמורים בכל היד למשך כמעט שבועיים, לכן אינני נלהבת להתחסן שוב כעת . האם ניתן לראות בבדיקת דם נוגדנים לשעלת ובכך לדעת מה רמת הצורך להתחסן בכלל??

אין קשר בין הרמות אצלך לחיסון בהריון. המטרה היא שתייצרי נוגדנים שיגנו על העובר ולכן מתחסנים בסוף ההריון. אם היו לך תגובות נוירולוגיות זו סיבה טובה לשקול שלא להתחסן. מציעה שתדברי עם רופא מחות זיהומיות כדי להבין אם התגובות שהיו לך קשורות בחיסון.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה