אנטיביוטיקה ומניעת פטרייה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

24/09/2019 | 21:36 | מאת: טליה

ד"ר שלום רב האם בהכרח בנטילה ממושכת של אנטיביוטיקה מסוג צפורל תופיע פטרייה בנרתיק? כרגע נוטלת שבועיים ואמורה עד הלידה (שבוע 35 כעת). בנוסף האם הפטרייה מופיעה תוך כדי נטילת האנטיביוטיקה או רק כשמסיימים לקחת? האם מותר להשתמש בכמוסות פמינה אלטמן לנרתיק כמניעה להופעת פטרייה ? תודה מראש

אין הכרח שתהיה פטרת, ובהריון יש הרבה פעמים פטרת גם בלי אנטיביוטיקה. ולכן התזמון אינו אחיד. אין מניעה משימוש בנרות אגיסטן וגינלים. בכל מקרה אין סכנה בלידה גם בנוכחות פטריה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה