אנטיביוטיקה לדלקות בדרכי השתן בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

15/09/2019 | 19:22 | מאת: טליה

שלום רב אני לוקחת צפורל (ציפוויט) מניעתי לדלקות בשתן. כרגע בשבוע 33 פלוס כמה ימים. אמרו לי לקחת עד הלידה אחד ביום. הרופאת נשים החליטה להחליף לי לאנטיביוטיקה אחרת בשם macrodantin כמניעה כי לדעתה הצפורל עלול לעשות פטרייה בשימוש לטווח ארוך. אך כאשר קראתי את עלון המצורף לתרופה רשום שבשליש השלישי מסוכן ויש רופאים שסבורים שכדאי להפסיק בשבוע 34-35. מה נכון לעשות? להמשיך עם הצפורל או להחליף? תודה מראש

אפשר את שתיהן. ואם לקחת עד עכשיו לא רואה סיבה לחשוש מפטריה דווקא כעת.

16/09/2019 | 14:34 | מאת: טליה

תודה על המענה המהיר ד"ר אני לוקחת רק שבוע את הצפורל מניעתי אחד ביום ואמורה עד הלידה. התייעצתי עם המרכז הטרטרולוגי לגבי המקרודטרין והם אמרו שמסוכן בשליש השלישי לקחת אותו כי יש חשש לאנמיה של העובר. מה אפשר לקחת כמניעה למצבים של פטרייה? כמוסות פרוביוטיקה אלטמן לדוגמא?

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה