תוצאות חלבון עוברי ובדיקת פנורמה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

31/08/2019 | 22:34 | מאת: הילה

שלום אני בת 34, שבוע 19 הריון מivf בבדיקת חלבון עוברי התקבלה תוצאה 1:1900 סיכון לדאון ו 1:10,000 סיכון לטריזומיה 18. ביצעתי גם בדיקת פנורמה מורחבת ויצאו תוצאות 1:10,000 דאון וטריזומיה. האם כדאי להסתמך על הפנורמה? הרופא לא המליץ על מי שפיר. כל הבדיקות תקינות, דם סקירה ושקיפות. ובנוסף בשבוע 16 גודל העובר (בן) היה 170 גרם ונאמר לי שהוא גדול. האם זה משהו שעלול להעיד על בעיה? תודה

נתחיל מהגודל - בשבוע 16 אין לזה משמעות אם ההריון מתוארך נכון. והוא כנראה מתוארך נכון בהיותו הריון אחרי טיפול. לגבי הבדיקות- הן החלבון העוברי והן הפנורמה הן בדיקות סקר. זה אומר שבתוצאה של 1/10000 אין המלצה למי שפיר אבל זה אומר שאחד מתוך 10000 ילקה בתסמונת דאון. לרוב זה נתון מרגיע אבל מישהו ייפול בצד הלא טוב של הסטטיסטיקה. לכן תבדילי בין ההמלצה הרפואית שלא לבצע דיקור - כי הסיכון להריון עולה על הסיכון לדאון, לבין העדפתך האישית על סמך הנתון הסטטיסטי. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה