אוטרגסטן בהריון שבוע 12

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

28/08/2019 | 14:35 | מאת: רננה

שלום אני בהריון שני שבוע 12. הרופא ממליץ לי לקחת אוטרגוסטן עד שבוע 36 בגלל שבעברי לידה מוקדמת (שבוע 32). יש לי כמה שאלות: 1. שמעתי מחברה שהאוטרגוסטן גרם לה לתופעות לוואי לא נעימות- שינויים חדים במצב רוח, רגישות ועצבנות, מיגרנות קשות וכו'.... זה באמת ככה שהאוטרגוסטן גורם כאלה תופעות? 2. והאם זה הכרח לקחת אותו- אם ללידה המוקדמת הייתה סיבה מאד ברורה (ריבוי מים קיצוני) ? 3. אם אני אקח את זה, זה קריטי לקחת כל יום או שיום אחד בשבוע (שבת) אפשר לדלג?

ההנחיות הן לקחת זריקות פרוגסטרון אחת לשובע כאשר היתה לידה מוקדמת בעבר.

29/08/2019 | 07:40 | מאת: רננה

תודה על התשובה אבל האם זה נכון שיש לאוטרגסטן תופעות לוואי כאלו כמו שכתבתי בשאלה הראשונה?

קשה לשייך את זה רק לאוטרוגסטן. הוא ניתן וגינלית ולרוב עובר די טוב. אבל תמיד יש יוצאות מהכלל

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה