הריון וזמן המתנה מאולטרסאונד לאולטרסאונד

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

09/08/2019 | 15:33 | מאת: שני

שלום בת 26,הריון ראשון בשבוע 7 פלוס 2 נצפה שק הריון תקין עם דופק . היום אני בשבוע 10 פלוס 5. יש לי שקיפות עורפית בשבוע 12 ק פלוס 1 כיוון שמהבדיקת דופק עד השקיפות עורפית זה 5 שבועות ממש רציתי לראות שהכל תקין ובסדר. הלכתי למרכז בריאות לאישה ואמרתי לאחות שכואבת לי הבטן ואני רוצה בדיקה להיות רגועה והיא עשתה לי בדיקת שתן שיצאה תקינה והתעקשה שאין צורך באולטרסאונד ושהכל תקין ואין לי דימום. לא התווכחתי איתה יותר מידי. איך ניתן לדעל שהכל תקין זה טווח ארוך ומלחיץ..האם ברגע שאין דימום ואני מרגישה טוב רוב הסיכויים שיהיה תקין ובשקיפות יראו דופק עדיין בעזרת השם?

אין קשר בין הרגשה טובה לתקינות ההריון. ככלל ההנחיה היא US ראשון ואז שקיפות אבל יש המון נשים שבאות קודם לכן. במילים אחרות - אין צורך רפואי לבצע עוד בדיקה אבל אם את רוצה זו זכותך.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה