הריון שלא מתפתח שבוע 8

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

28/07/2019 | 11:11 | מאת: מרי

שלום בת 31. ברקע רפלוקס נפרופתי, קראטינין תקין. קיים 240 ג׳ חלבון בשתן. בעבר הפלה יזומה בשבוע 8, והפלה טבעית שבוע 4+ 6 כרגע בהריון לא תקין לפי US. ווסת אחרונה 28.5.19 העובר עם דופק חלש מתאים לשבוע 6+0. יש דימום קל לסירוגין מרגע של גילוי הריון. נאמר לי ע״ י הרופא לבצע בעוד מס׳ ימים סונאר ואז נחליט כיצד לסיים את ההריון. יש לי שאלות בבקשה אשמח לתשובות . 1. מה הסיבה שזה קורה? שהעובר מפסיק להתפתח ואם יש לי צורך לפנות למרפאת הפלות בשלב זה? 2. האם אני יכולה לחכות שהוא יצא לבד בלי התערבות תרופתית או ניתוחית.

1.אין דרך לדעת. יש סיבות רבות. חלקן נעוצות בעובר עצמו חלקן בבעיות אמהיות. לאור גילך, למרות שמדובר רק בשתי הפלות אפשר לבצע ברור אמהי ראושני במרפאת הפלות חוזרות 2. אפשר להמתין אבל אין דרך לדעת כמה זמן זה ייקח וכן ייתכן דימום משמעותי. אני מציעה כן לטפל כדי שתוכלי להמשיך לברר ולנסות תשוב.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה