מיקרופירין בהריון - מזיק או מועיל?????

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

29/06/2019 | 14:43 | מאת: אורית

שלום רב, בת 45, הריון ראשון מתרומה כפולה. נרשם לי מיקרופירין 100 למניעת רעלת הריון. אין היסטוריה של הפלות תודה לאל. אין בעיה בקרישת דם והבדיקות תקינות. עליי ליטול את התרופה עד לשבוע ה- 35 אך אני חוששת. בעלון התרופה מצוין שבשליש האחרון אין לקחת את התרופה הזו!! כרגע בשבוע 13 וכבר אמורה להתחיל אבל פוחדת. אשמח לחוות דעת נוספת. מדובר בהריון יקר מאוד. תודה מראש!

אני לא מכירה את שאר גורמי הסיכון מעבר לגיל אך האינדיקציה למניע רעלת היא מאחרי השקיפות ועד שובע 35. ההנחיות בתרופה אינן רלבנטיות לרעלת . אין חשש ליטול אותה בטרימסטר שלישי.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה