סקר ביוכימי בשליש הראשון - HCGb גבוה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

06/05/2019 | 19:38 | מאת: רקוא1989

היי, לאחר שקיפות עורפית של 0.6 מ"מ "מושלמת" (לפי הרופא) ,בבדיקות הדם מיד לאחר מכן יצא לי ערך HCGb של 4.03 (אמור להיות מקסימום 3.0). אני ממש בלחץ ממה שקראתי על המשמעויות של הערך הגבוה (רעלת היריון, לידה מוקדמת וסיבוכי היריון שונים). למישהו יצא ערך דומה בשלב זה והכל היה בסדר? מה הסיכויים שסיבוכים אלה אכן יקרו? האם רוב הסיכויים שהכל יהיה בסדר? אני ממש בלחץ. תודה לעונים!

צריך לראות את הסיכון הכולל ואת הערכים הבדידים האחרים. בגדול - הערך הזה בטרימסטר הראשון הוא פחות משמעותי, הסיכונים שאת מדברת עליהם נוגעים בעיקר לפרקציה של HCGשנמדדת בטרימסטר השני.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה