טרום סוכרת והריון בסיכון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

28/04/2019 | 15:34 | מאת: קרן

שלום רב, בת 41.5, 3 ילדים. בשני הריונות סוכרת הריון ללא רקע של סוכרת/ טרום סוכרת לפני. כיום שנתיים לאחר הלידה האחרונה עם בדיקת A1C: 5.6 ובדיקת סוכר בצום: 106. שוקלת להיכנס שוב להריון בזמן הקרוב. השאלה: האם המצב של טרום סוכרת מגביר את הסיכון לסיבוכים במהלך ההריון והלידה או שזהו פקטור שלא צריך להתייחס אליו בשיקולים האם להיכנס להריון רביעי?

בוודאי שסכרת טרום הריונית מעלה סיכון. אך ידיעה מוקדמת מאפשרת לטפל בהתאם. החליטו על רצונכם וגשו למרפאות טרום הריון לקבלת כל ההסברים והבדיקות המקדימות. אין סיבה לא להרות בגלל סכרת אך יש לדעת איך לטפל בה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה