נגישות
נגישות

סקר ביוכימי שליש ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/04/2019 | 15:02 | מאת: שני

לרופאים שלום רב! בת 27, הריון ספונטני לאחר טיפולי פוריות והפלה חודש לפני. לא הייתה לי וסת לאחר ההפלה, רק דימום ההפלה ומשם נקלטנו בתאריך לא ידוע. גיל ההריון נקבע ע"פ אחת מבדיקות האולטראסאונד. עשיתי שקיפות בשבוע 12. התוצאה הייתה 2.3 מ"מ. בשקיפות עצמה הרופא הדגיש שהעובר בכלל לא נראה שבוע 12 אלא 13+1. בסקר הביוכימי לא התייחסו לכך ועשו ע"פ 12+1 (זה היה יום למחרת). קיבלתי תוצאה מזעזעת של 1:98. האם זה יכול להשפיע? האם היו צריכים להתחשב בגיל ההריון שקבע הרופא בעת ביצוע השקיפות העורפית? האם יכול להיות שלא הכל כל כך נורא?? תודה לכם!

לקריאה נוספת והעמקה

נחלק את זה לשניים 1. עובי השקיפות עצמה הוא תקין אך בצד הגבוה של הנורמה וקרוב לודאי שגם ללא קשר לגיל ההריון זה תורם לתוצאה. 2. אין ספק שגיל ההריון משמעתי מאוד לחישוב הסיכון. ככלל גודל העובר ב US ראשונים (שבוע 8-9) מדויק יותר מזה בשקיפות - אם בוצע כהלכה. עם זאת מדובר בפער גדול בשקיפות וניתן לבצע תיקון גיל הריון עלפיו. לכן אני חושבת שעלייך לפנות לרופא שלך. עם המסמכים ולראות איך בוצעו הבדיקות והוא יחליט עפי איזו בדיקה הולכים. לרוב כאמור מעדיפים דווקא את המוקדמות. אבל בשקיפות גדולה מ 2 ספק אם תקבלי שינוי דרסטי בתוצאה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה