אספירין וקלקסן בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/01/2019 | 20:39 | מאת: מימי

שלום, אנע בשבוע 22 להריון, מזריקה קלקסן 60מג עקב תסחיף ראיתי לפני 13 שנה. לאחר בירור זה לא תורשתי. רופאה בסיכון נתנה הוראה להוסיף 100 מג של אספירין למניעת רעלת היריון. הבנתי שאספירין חודר שלייה ויכול לגרום לתסמונת ריי ולדימומים בקיבה ובעיות בכליות. אם זה רק למניעת רעלת האם זה בסדר שאחליט על דעת עצמי לא לקחת את האספירין? כל הערכים של לחץ דם תקינים ואפילו נמוכים. בתודה מיה

אני לא יועדת מה העלה הברור של קרישיות אצלך אבל לו הבעיה היתה קרישיות היית מקבלת אספירין קודם. ייתכן שזה למניעת רעלת ואת זה נותנים עפי גורמי סיכון - שאיני יודעת עפי הנתונים ששלחת אם את עונה עליהם.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה